ΕλληνικάEnglishGermanFrench
 • Αρχική
 • Υπηρεσίες & Παροχές
 • Διαμονή
 • Εκδρομές / Αξιοθέατα
 • Φωτογραφίες
 • Τιμοκατάλογος
 • Χάρτης
 • Επικοινωνία
 • Online Κράτηση
 • Εκδρομές & Αξιοθέατα

  Με ορμητήριο το camping Koutsounari το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στη πόλη της Ιεράπετρας (Νότια Κρήτη) μπορείτε να πραγματοποιήσετε μερικές μοναδικές μονοήμερες εκδρομές σε μερικά από τα ομορφότερα μέρη της Κρήτης. Για τη καλύτερη οργάνωση των εξορμίσεων σας εκτός από τις πληροφορίες που θα βρείτε εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά από τη reception. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.  

  Λίγα λόγια για την Ιεράπετρα

  Χτισμένη σε μια στρατηγική γωνιά της Ευρώπης , η πόλη της Ιεράπετρας διαδραμάτισε σημαντικο ρόλο στην ιστορία και στους αγώνες της Κρήτης. Είναι η νοτιότερη πόλη της Ευρώπης με απόσταση 368 χλμ από τις αφρικανικές ακτές. Η Ιεράπετρα έχει χτιστεί στη θέση της αρχαίας  Ιεράπυτνας, που στην Ρωμαική εποχή  ήταν σημαντικό εμπορικό λιμάνι, λόγω της εγγύτητας της με την Αίγυπτο. Στις μέρες μας η Ιεράπετρα είναι ανάμεσα στις παραγωγικές πόλης της Ελλάδας και μια από τις σημαντικότερες  πηγές ελαιολάδου και φρέσκων κηπευτικών της Ευρώπης.Είναι η Θερμότερη πόλη στην Ελλάδα με μέση ετήσια Θερμοκρασία 20.1 C .


  Μερικά από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης είναι το Φρούριο “Καλές” του 1212, το σπίτι του Ναπολέοντα, το αρχαιολογικό μουσείο και το παλιό Τζαμί.

  Περισσότερες πληροφορίες για την Ιεράπετρα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα αλλά και στη wikipedia.

   

  Προτάσεις για μονοήμερες εκδρομές

  Με ορμητήριο το κάμπινγκ Κουτσουνάρι είναι εύκολο και οικονομικό να πραγματοποιήσετε μερικές πραγματικά μοναδικές μονοήμερες εκδρομές και να απολαύσετε μοναδικά τοπία και περιοχές της νότιας Κρήτης που θα σας μείνουν αξέχαστα. Δείτε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες για το φημισμένο νησάκι Χρυσή (ή αλλιώς γαϊδουρονήσι), το φοινικόδασος του Βάϊ, το Οροπέδιο Λασιθίου και τη πασίγνωστη Σπιναλόνγκα.

  Δείτε περισσότερα για τις μονοήμερες εκδρομές

   

  Ιδανικοί προορισμοί για πεζοπορία

  Σε κοντινή απόσταση από το camping koutsounari και την Ιεράπετρα οι φίλοι της πεζοπορίας και οι φυσιολάτρες μπορούν να απολαύσουν μερικές μοναδικές διαδρομές που θα θυμούνται για πάντα. Δείτε παρακάτω πληροφορίες για τις διαδρομές που μπορείτε να πραγματοποιήσετε στους καταράκτες και το φαράγγι του Μύλωνα, στη κοιλάδα του Ψυχρού, στο φαράγγι της Σαρακήνας, στο Σελάκανο, στη λίμνη των Μπραμιανών και το φημισμένο φαράγγι του Χα.

  Δείτε περισσότερα για τους προορισμούς πεζοπορίας